|YLE| Puutarhassa tuoksuu ruoka

Mole poblano

1 kg	naudanlihapaloja
	öljyä
2	sipulia silputtuna
3	valkosipulinkynttä silputtuna
2 - 3 tl	juustokuminaa
3	kanelitankoa
6	kardemummansiementä
4	tähtianista
8 - 10	neilikkaa
	chilejä maun mukaan
10	cocktailtomaattia
1	tumma olut
	vasikanlihafondia
50 - 100 g	tummaa suklaata, yli 70 %
Ruskista liha öljyssä isossa padassa ja nosta sitten pois. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää liha ja mausteet ja paista jonkin aikaa. Lisää kokonainen chili, pienityt tomaatit, olut ja lientä ainesten peitoksi. Keitä tunti, pari. Poista chili, jos maku on liian tulinen. Lisää paloiteltu suklaa puoli tuntia ennen tarjoilua ja sekoita hyvin. Ruoka syödään tortillalla. Lisukkeeksi voi tarjoilla tuoretta korianteria, punasipulia, ananasta ja ranskankermaa.


Tortillat
2 dl	vettä
½ - 1 tl	suolaa
400 g	jauhoja
	pakastuspussi
	öljyä
Sekoita vesi ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa joustavaksi taikinaksi.Voitele pakastuspussi öljyllä. Pane taikina siihen lepäämään puoleksi tunniksi kylmässä.
Vaivaa sitten taikina hyvin ja kauli siitä litteitä lättyjä. Muista lisätä pöydälle jauhoja, ettei taikina tartu kiinni. Paista saman tien pannulla tai uunissa. Muuten lätyt kuivuvat. Peitä lättykeko keittiöpyyhkeellä, niin lätyt pysyvät lämpiminä ja pehmeinä.