ETUSIVU    JAKSOT    RESEPTIT    PALAUTE   
 
Mamma Mia osa I
Kaksi kokkia, kaksi kotimaata, poika Jani Lehtinen ja täti Anne-Marie Rantala-Ragazzini! Ensimmäisen osan aiheena ovat leikkeleet ja makkarat. Suomalaisessa keittiössä Satakunnassa valmistetaan mm. aito Porilainen ja italialaisessa keittiössä Emilia-Romagnassa mm. Piadina-leipä täytettynä tuorejuustolla. Jani ja Anne vierailevat Italian gastronomian kehdossa Parmassa ja Kivikylän kotipalvaamossa Satakunnassa.

Mamma Mia osa II
Toisen osan aiheena on meri. Jani ja Anne vierailevat Ravennan kalahuutokaupassa ja siikaverkoilla Porin edustalla. Zuppa di pesce porisee Annen keittiössä Emilia-Romagnassa ja Jani paljastaa mainion siikakeiton salat.

Mamma Mia osa III
Kolmannen osan aiheena ovat tuoreet vihannekset. Janin mielestä ei ole suomalaisen kesäkeiton voittanutta. Vaan kuinkas sitten kävikään? Anne pistää parastaan ja italialainen Minestrone di verdura ja suomalainen kesäkeitto joutuvat samalle viivalle! Russin kylän kauppahallin vihannestori täyttää ostajan kaikki unelmat. Satakuntalaiselta vihannestilan mailta nousee jättisuuria ja mehukkaita porkkanoita.

Mamma Mia osa IV
Neljännen osan aiheena ovat leipä ja leivonnaiset. Anne ja Jani vievät meidät Russin kylän leipomon vastustamattomaan tuoksuun. Satakuntalaisessa leipomossa pullapitkon letittäminen neljälle letille ei onnistu ilman ammattilaisen apua. Emilia-Romagnan kauniissa maisemissa maistuu Annen perheelle kotona leivottu Pizza.

Mamma Mia osa V
Viidennen osan aiheena on metsän antimet. Suomalaisen keittiön uunissa paistuu Janin yrteillä maustama peurapaisti. Italiassa sen sijaan Annen kotoinen ohje jänispaistille.

Mamma Mia osa VI
Kuudennen osan aiheena ovat grilli ja lisukkeet. Jani ja Anne tarttuvat härkää sarvista ja seikkailevat Satakunnan merellisissä ja Emilia-Romagnan romanttisissa maisemissa. Jani vannoo häränlihapihvin nimeen, mutta toiseksi ei jää Firenzen ylpeys Fiorentinakaan! Marradin vuoristosta löytyy Annen mieleinen laadukas lihakauppa.

Mamma Mia osa VII
Seitsemännen osan aiheena ovat juusto ja viini. Brisighellan viiniasema saa Janin pauloihinsa. Anni herkuttelee satakuntalaisilla piimä - ja maitojuustoilla puhumattakaan vuosia kypsyneestä Parman kuuluisasta parmegianosta. Emilia-Romagnassa Anni ja Jani valmistavat Ravioli di ricottan ja Kuuminaisissa juustokääryleitä.

Mamma Mia osa VIII
Kaksi kokkia, kaksi keittiötä ja kaksi kotimaata! Kahdeksannen osan aiheena ovat oman pihan antimet. Annen liian suuri kanakanta harvenee parilla kukolla ja Jani pääsee kokeilemaan kukon kynimistä opettajanaan Annen energinen naapuri, kaiken kokenut Romana. Janin herkkuja ovat kurpitsapasta ja uuniomenat. Anni hyödyntää päivänsä päättäneen kanan ja valmistaa Pollo al rosmarinon.

Mamma Mia osa IX
Yhdeksännen osan aiheena on öljy ja etikka. Italialaiset arvostavat aitoa balsamiviinietikkaa, joista vanhimmat myynnissä olevat pullot ovat 50 vuotta vanhoja! Janin ja Annen vertailussa ovat italialainen oliiviöljy ja satakuntalainen rypsiöljy.

Mamma Mia osa X
Viimeisen osan aiheena ovat juhlat ja äyriäiset. Jani järjestää ystävilleen rapujuhlat Porissa ja Anne puolestaan italialaiset juhlat ystävilleen kotona, jossa ruokalistalla ovat äyriäisvartaat ja täytetty mustekala. Sisilialainen Saara näyttää Janille äyriäisten oikeaoppista puhdistamista Emilia-Romagnan auringon varjossa. Sarja päättyy.

 
 
TV2  |  Anna palautetta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat